Välj alltid svenskt kött

Valet av kött är inte alltid så lätt när man står där i butiken. Svensk eller dansk fläskfilé? Prismässigt skiljer det sig väldigt mycket, den svenska fläskfilén är betydligt dyrare än den danska. Kan det verkligen vara så stor skillnad att det blir värt och betala den stora mellanskillnaden? Svaret är kort och gott ja. Det är väldigt stor skillnad på många sätt.
Sverige är ett av de länder i världen som har hårdast regler kring hur hanteringen av djur bör ske. Här kommer inte djuren att lida, bli slagna eller svälta. Regelverket i själva hanteringen är tydligt och mycket hårt. Det spelar inte någon roll gällande vilket typ av djur det är, alla ska behandlas med stor respekt och egenvärde. Genomförs en slumpmässig kontroll från Länsstyrelsen och de inte uppskattar vad de ser kan de i värsta fall stänga hela gården och ta hand om djuren.
I sverige sprutar man inte heller djuren full med antibiotika som i många andra länder. Här vet man vad som finns i köttet och kan känna sig helt lugn i det. Omkringliggande länder har inte alls samma policy, trots att resistensen mot antibiotika bara fortsätter att öka. Gör därför ett medvetet val när ni står där vid köttdisken. Välj det lite dyrare köttet och satsa alltid på svenskt kött. Förutom att det är betydligt mer hälsosamt att äta stödjer man den svenska köttindustrin istället för länder utomlands. Kanske affären till och med har lokalt kött att sälja?