Härliga drinkar till sommaren

När sommaren är på ingång kan det vara kul och uppdatera sina kunskaper inom att blanda till drinkar. Gå en kurs eller sök inspiration på internet. Det kan kännas som att många drinkar har mängder av ingredienser som ska vara i. Dock kommer man snabbt upptäcka att många är basingredienser och återkommer i väldigt många drinkar. Införskaffar man sig grunden av dessa kommer det finnas möjlighet att blanda väldigt många olika typer direkt.

Det finns både klassiska drinkar och nya som uppstår. Vet man inte i vilket typ av glas som de ska serveras i finns det flera vägar att gå. Köp iittala champagneglas och kör på elegans eller ta dig tiden att lära dig vad som faktiskt gäller. Viktigast är att själva drinken smakar riktigt gott.

En god och svalkande dryck på sommaren är en klassisk Mojito. Hemligheten bakom att få till den perfekta drinken är att mortla myntabladen i botten så att de verkligen släpper ifrån sig all smak ordentligt. Önskar man en liten modernare touch på drinken går det att smaksätta den med exempelvis jordgubb eller blåbär. Gin och tonic är en annan klassiker som går hem år efter år hos människor. Beroende på vilken gin och vilken tonic man väljer att blanda drinken på så kommer smaken att variera. För att göra den extra festlig går det och stoppa ner en bit gurka eller något bär. Den här drinken är inte lika söt som mojito utan betydligt mer vuxen i smaken.