När det är dags att laga en riktigt god middag, vad passar då bättre än att använda sig av ett våffeljärn för alla tillfällen? Våfflor är en tacksam middag eftersom den går och anpassa på väldigt många olika sätt. Önskar man ha en lite nyttigare middag går det och göra våfflor på fullkornsmjöl eller liknande, då mättar det skönt i magen. Att göra sin egen våffelsmet är inte speciellt svårt eller tar lång tid. Prova själv någon gång!

Våfflor går att servera både som middag och efterrätt, beroende på vad man väljer och ha som tillbehör. De mest klassiska är grädde och sylt vilket inte är supernyttigt men något som de flesta barn uppskattar och går att servera ibland. Kanske vid speciella tillfällen som födelsedag eller liknande om de har det som önskemål.

Vuxna kan enkelt anpassa sina våfflor till mer vuxna alternativ. Rom, creme fraiche och rödlök utgör en väldigt bra kombination. Det blir lite som att äta en toast skagen eller liknande, framförallt om man ser till att lägga till lite räkor till. Till våfflor fungerar det mesta eftersom att de i sig inte smakar otroligt mycket så det är nästan bara fantasin som sätter gränser. Duka upp en buffé av olika alternativ till våfflorna där alla har möjlighet och plocka det som de själv önskar. Perfekt om man är många som ska äta och enkelt vill hitta något som passar alla. Lite som att servera tacos till middag men ändå på ett helt annat och lite mer nytänkande sätt.