Njut av en härlig brunch med vännerna

Är inte brunchen den bästa måltiden? Brunch är lika med sena mornar, lediga dagar och gott sällskap. Man kan laga sin egen brunch hemma och bjuda över familj och bekanta eller gå ut och äta brunch i Stockholm på en mysig restaurang. Eftersom brunchen är en sammanslagning av frukost och lunch får man äta precis vad man vill. Högar med läckra pannkakor står på bordet bredvid nyttiga smörgåsar med avokado och gravad lax, pocherade ägg och varför inte lite ekologisk granola med en grekisk yoghurt?

Du kan göra din egen granola med bovete och torkade bär! Sätt ugnen på 175 grader, häll kokat vatten över en skål med bovete och låt det stå i 10 minuter innan det får rinna av och sedan torkar du grynen noggrant. Hacka dina favorit nötter och frön med lite salt som du sedan häller ner i skålen med bovete. Värm upp kokosnötsolja med en sirap eller honung som du föredrar – använd gärna rå, ekologisk honung. Blanda detta med gryn, nötter och frön i en härlig mix och strö ut på en bakplåt som åker in i ugnen i cirka 25 minuter.

Ta din granola till nästa nivå med torkade bär, bananchips eller färska bär om du föredrar det. Perfekt tillägg till brunchen! Det lönar sig alltid att laga mat med ekologiska ingredienser. Låt detta representera frukosthörnet på brunchen och komplettera med lite matigare rätter som pocherade ägg, Croque Monsieur och frittata så blir gästerna garanterat nöjda med ditt festliga brunchbord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *