Lagom är bäst

Sverige brukar kallas landet lagom och det är egentligen inget fel med det. För lagom av allt är nog det bästa när det kommer till mycket här i livet – speciellt när det kommer till mat. Att äta lagom mycket av allt är det bästa du kan göra för din kropp, din hjärna och din själ. Du kan också tänka att du kan äta allt – men inte hela tiden. Det betyder att du kan äta broccoli – men inte hela tiden. På samma sätt kan du äta choklad – men inte hela tiden. 

Om du bestämmer dig för att börja äta bättre så betyder inte det att du behöver utesluta allt socker eller andra livsmedel som klassas som “onyttiga”. Du kan helt enkelt äta allt med måtta och i lagom stora mängder. Troligen kommer du inte att vara sugen på glass efter att ha ätit flera liter ändå. För att din kropp ska veta vad lagom är gäller det att du inte har några förbud mot sådant du vill äta eller dricka.

Njut av livet

För om livet inte skulle innefatta goda middagar, smakhöjare såsom olja och smör eller en kväll i soffan med något gott snacks så skulle livet inte vara lika kul. Mat är njutning och du behöver inte vara rädd för någon mat – så länge du konsumerar det i lagom mängd. Mat är alltså ett bevis på att lagom är bäst och en hållbar livsstil som gör att du kan njuta av livet men samtidigt klara av tuffa situationer.