Laga smakrik mat på en elgrill

Många håller fast vid äldre kolgrillar i tron att köttet och råvarorna smakar betydligt bättre om man använder just en sådan typ av grill. Klart smaken skiljer sig en aning beroende på vilken typ av grill man använder, men att använda en elgrill ger dig helt klart flera fördelar. Framförallt är elgrillar enklare att hantera och du får då en mer kontrollerad tillagning och perfekt stekyta. 


Har du svårt att få ett perfekt kött och mer ofta än sällan serverar svartsotade köttbitar till familjen? Kanske du då behöver uppgradera din kolgrill till en elgrill istället. Det finns idag elgrillar med och utan stativ, vilket gör att du kan basera köpet på din budget och vilka funktioner du prioriterar.

Vad kan man använda en elgrill till?

En annan stor fördel med elgrillar är att de lite större modellerna har olika grillytor som du kan använda. Genom att kunna justera de olika delarna av grillen för att passa de råvaror du tillagar, kan du få allting klart samtidigt. Dessutom kan du planera grillningen bättre och även koka ihop både potatis och tillhörande sås utomhus. Inget mer spring mellan köket inomhus och grillen på altanen. 

Eftersom du kan justera temperaturen, kan grillen användas för både grillning av fisk, grönsaker, kött och även tillbehör. Var kreativ och testa på nya recept för att förbättra dina kunskaper och variera din kost. Eftersom temperaturen är mer jämn så är det mindre risk för att maten bränns vid. Servera någonting som alla tycker om och sedan är det bara att gå till bords!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *