Hur du tar hand om miljön

Det finns fler sätt att ta hand om miljön än att äta bra mat som är lokalt producerat. Om du känner att du vill göra mer för klimatet finns det fler saker som du kan göra som inte alls kräver stora omställningar eller förändringar.

Shoppa begagnat

Något av det bästa du kan göra för miljön är att shoppa begagnat eller byta grejer med dina nära och kära. Då behövs det inte produceras något nytt för att du ska få tag i grejerna, men du får ändå tillgång något som du inte har haft förut. Testa att gå in i en second hand-butik först nästa gång du ska shoppa kläder eller köp en begagnad hybridbil nästa gång du behöver köpa en ny bil.

Släck efter dig

Att låta lamporna stå på i rum som man inte är i kan kännas mysigt och se fint ut utifrån – men för miljön är det en stor bov. Det är mycket bättre att du släcker de lampor du inte använder. Då sparar du på elen vilket betyder att du kommer göra gott för både miljön och din egen elräkning. Detta gäller också andra apparater som går på el – stäng av dem istället för att låta dem stå på standby.

Sortera rätt

Idag blir det alltmer vanligt att plast byts ut mot kartong eller något annat material. Men trots att du slänger kartong istället för plast behöver du ändå sortera rätt. Det är ett litet steg att slänga kartongen i pappersinsamlingen istället för i papperskorgen, men det är ett stort steg för miljön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *