Fördelar med att äta mer grönt

Det blir allt mer vanligt att människor väljer att introducera mer växtbaserade råvaror i sin kost och det ger mängder av fördelar, framförallt om det kombineras med gröna råvaror och mer näringsrika tillbehör. Så varför ska man äta mer grönt? Vi ger dig HÄR två anledningar att fylla kylskåpet med mer frukt och grönsaker!

Håller dig pigg och kry

Många studier pekar på att en växtbaserad kost och en mer färggrann tallrik inte bara kommer att göra din mat mer näringsrik. Innehållet kommer även att ge dig flera andra hälsofördelar. En växtbaserad kost innehåller nämligen väldigt lite kolesterol (särskilt vanligt i kött och äggprodukter). Så genom att utesluta detta från din kost kan du sänka blodtrycket och risken för hjärt- och kärlsjukdomar minskar då också avsevärt.

Ett mer miljövänligt val

Om du har följt med i klimatdebatten så har du säkerligen hört många trycka på vad man som konsument kan göra för att påverka sitt klimatavtryck. En sak som bidrar till stora utsläpp är nämligen produktionen av kött-, fisk- och andra animaliska produkter. Så om du strävar efter att leva mer grönt, så kommer en växtbaserad kost vara rätt steg att gå.

Men det är också viktigt att du säkerställer att du äter en tillräckligt varierad kost, för att få i dig samtliga vitaminer och mineraler som du behöver. Dessutom kommer du att behöva testa på lite olika typer av proteinrik mat. Här kan du välja bönor, linser, tofu eller andra växtbaserade alternativ som faller dig i smaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *