Ett härligt kök ger härligare mat

Med ett kök som du trivs i kommer du laga godare och mer spännande mat. För det är ju faktiskt så att vår omgivning påverkar hur vi känner och tänker. Inte ens de bästa råvaror kan rädda läget om du inte trivs i köket. Du kommer inte kunna vara kreativ eller inspirerad nog, helt enkelt.

Åh nej, tänker du nu. Det är dyrt och jobbigt att renovera köket! Ja, det stämmer. Fast det finns andra sätt att ge ditt kök ett helt nytt uttryck, och skapa en mer inspirerande miljö där du kan skapa storverk och laga de där fantastiska rätterna du läser om.

Foliera köksluckorna

Med självhäftande folie från folier se kan du förändra ditt kök till något som passar dig bättre på ett kick! Folie finns i mängder av färgställningar och både blank och matt finish. Så hur vill du ha ditt kök?

Det är inte svårt att foliera, men du behöver vara noga med att inga luftbubblor stannar mellan underlaget och folien. Använd en disksvamp (inte den grova sidan) och en disktrasa och var noggrann så är det inga problem.

Måla om

En lite större operation är att måla om ditt kök. Men inte heller det är speciellt krångligt. Välj en kulör som ger dig känslan du är ute efter och som får dig att trivas. Kombinerar du med att foliera om luckorna blir det som ett helt nytt rum!

Underarbetet är A och O för ett lyckat resultat när du målar. Ta bort alla gamla krokar, spackla igen alla hål (minst två lager spackel, med torkning mellan) och slipa ner alla ojämnheter innan du börjar.